Természettudományi Múzeum - Bécs


A Természettudományi Múzeum épületét Gottfried Semper és Carl von Hasenaurer készítette, olasz neoreneszánszstílusban. 1748-ban Lotharingiai Ferenc német-római császár alapította, ahol ma már 20 millió feletti a kiállított darabok száma. A Természettudományi Múzeum címe: Maria -Theresien Platz 1010 Wien. 

bécs természettudományi múzeum

Vele szimmetrikusan helyezkedik el az ikerépülete, a Bécsi Szépművészeti Múzeum. A két épület közötti gyönyörű parkban egy Mária Terézia szobor látható. 

Évente mintegy 400.000-n látogatják meg a 8 000 négyzetméter feletti Természettudományi Múzeumot, melynek nyitva tartása: csütörtöktől hétfőig 9-tő 18.30-ig, szerdán 9-től 21 óráig.  A felnőtt belépők ára 10 euró, a 60 év fölöttieknek és csoportoknak 8 euró, 19 év alatt pedig ingyenes a belépés. 

A Természettudomány Múzeumba megközelíthető a 2A, 48A jelzésű busszal, 1,2 D, 46 és 49-es villamossal és az U2-s, U3-s metróval. 

A bécsi Természettudományi Múzeum földszintjén ásványok, meteoritok, kőzetek és őslények kiállítása látható, az emeleten pedig állat és növénytani gyűjtemények tekinthetők meg, ahol akváriumokban és terráriumokban élő állatok is megfigyelhetők. 

bécs múzeumA Természettudományi Múzeum egyik híressége a willendorfi Vénus, illetve egy diplodokusz csontvázának lenyomata. 2011-ben építették át a Dinoszaurusz termet, ahol az ősállatok csontvázai, vagy annak maradványai vannak kiállítva. Egyik különlegesség egy eredetinek tűnő, a legújabb felfedezésekhez alakított mozgó és üvöltő Alloszaurusz. Szintén érdekessége a Természettudományi Múzeumnak egy terrormadár modellje, amely egyedülálló a világon. A szakértők számára értékes lelet a Ceratopsia koponya is. 

A bécsi Természettudományi Múzeum gyönyörű kiállítóterme a drágakőterem, ahol Mária Terézia ékszerei és egy óriási, 117 kg-os topáz kápráztatja el az érdeklődőket. A világon a legnagyobbnak és legrégebbinek mondható 1.100 darabos meteorit gyűjteménnyel bővült a kiállítások száma 2012-től. Érdekes élményt nyújt, hogy 3D-ben végig lehet kísérni egy hatalmas meteorit becsapódást. 

Különféle rendezvények szervezésére is lehetőség van a Természettudományi Múzeum csodálatos termeiben, rendeztek már itt ünnepi gálaesteket, koncerteket, koktél partikat, sajtótájékoztatót, karácsonyi ünnepséget, sőt még esküvőt is.

A múzeum elhelyezkedéseA bécsi Természettudományi Múzeum nagyobb térképen való megjelenítése

*

 
aaa