A bécsi Schwechat Repülőtér


Ausztria legnagyobb és legnagyobb forgalmat bonyolító nemzetközi repülőtere a Flughafen Wien-Schwechat. Üzemeltetője a Flughafen Wien AG. A repülőtér Bécstől 22 km-re van. Schwechat nevet a mellette lévő kis településről kapta.

bécs repülőtér

Éves viszonylatban több mint 18 millió utas fordul meg itt, és több mint 250 ezer tonna teherforgalmat bonyolítanak le. A schwechati repülőtér két leszállópályájának mérete alkalmas minden fajta repülőgép fogadására és indítására. Így nem ritka gépek az Airbus A380 és a Boeing 747 óriás madarak.  
A Flughafen Wien - Schwechat repülőtér két légitársaságnak is az úgynevezett bázis reptere: a két osztrák légitársaság a SkyEurope és az Austrian Airlines.
A repülőtérről Észak-Amerikán és Nyugat-Ázsián kívül főleg Európába, leginkább Németországba indítanak járatokat. Valamint, igen számottevő a belföldi forgalom is. 

A repülőtér megközelítése egyszerű, és Bécsből szinte mindenféle közlekedési eszközzel el lehet érni. Személygépkocsival az A4-es autópályán, vagy a 9-es főúton. 
Autóbusszal a Westbahnhoftól és Bécs Meidling vasútállomástól óránkénti indulással. Vasúton pedig az S7-es gyorsvasúttal, vagy a City Airport Train járataival. 
De Magyarországról, Budapestről is könnyedén ide lehet jutni. Menetrendszerinti volánbuszokkal, melyek naponta többször közlekednek Budapest és Bécs között. Gépkocsival az M1-s autópályán haladva 2-2,5 óra alatt érkezhetünk meg. Az autópálya matrica Ausztriában 7 euro körüli összegbe kerül. 

A repülőtér szolgáltatásai igen magas szintűek, és szinte minden igényt kielégítenek. A reptéren lehetőség van különböző üzletekben vásárolni, valamint éttermek, kávézók állnak rendelkezésre. Könnyen találunk bank automatákat, vagy akár bankot is. A reptéri egészségügyi ellátás is kiváló. Amennyiben olyan országokba akarunk utazni ahová védőoltásokra van szükségünk a reptér egészségügyi részlegén minden tájékoztatást és magát az oltást is megkaphatjuk. 
Ha mozgáskorlátozott vagy valamilyen speciális szolgáltatásra van szükségünk, akkor az utazási irodában az utazás előtt legalább 48 órával szóljunk, hogy jelezzék a reptér felé és ők a megfelelő időben a szükséges területen és eszközzel a rendelkezésünkre álljanak. De bővebben a repülőtér honlapján találhatunk mindenre kiterjedő tájékoztatást a http://www.viennaairport.com/


A képeket Roberto Verzo készítette  ccAttribution Some rights reserved

A repülőtér térképe/nagyítható


Schwechat Bécs

A repülőtér és környéke / nagyítható

 
aaa