Bécs - Práter

1403-ból maradtak fenn először írásos emlékek Pratter néven. II. József császár 1766-ban adományozta ezt a területet Bécs városának azzal a céllal, hogy pihenőparkot hozzanak létre. Legelőször vendéglősök, kávémérők és mézeskalács árusok jelentek meg, majd később hinták, körhinták, tekepályák. 

Az igazi fellendülést az 1873-as Világkiállítás hozta. 1895-ben lett kialakítva a „Velence Bécsben” szórakozó negyed, melynek központi helyén állították fel 1897-ben a 64,75 méter magas óriáskereket panorámakerekeivel, mely egyben Bécs jelképévé vált. Az Óriáskerékhez hasonlóak voltak Chicagóban, Londonban, Párizsban és Blackpoolban is. Azonban ezek közül ma csak a bécsi működőképes, melynek forgási sebessége másodpercenként 0,75 méter. Néhány látnivalóval együtt egész évben üzemel, míg a szezon márciustól októberig tart. A világ legnagyobb körhintája, a Práter torony is itt található, melynek magassága 117 méter, sebessége pedig 60 kilométer/óra. A Fekete Mamba sebessége óránként 80 kilométeres. 

bécs práter

bécs práterTalálható a Práterben motoros hajó, gokart, elvarázsolt kastély, csúszda, az extrém gyorsaság kedvelőinek a Turbo boost, Bungee Jump, Space-Shot, de minigolf, liliputi vasút, mozi, játékterem, színház, planetárium is. A fiatalok számára az Eisberg jelent élvezetes kikapcsolódást a jegesmedvék és pingvinek társaságában. Az óriáskerék előtt lévő téren Madame Tussauds 150 éves panoptikumába lehet ellátogatni, ahol 71 viaszbábut, mint Erzsébet császárnét, Arnold Schwarzeneggert, Robbie Wiliamst, Nicole Kidmant, Sissit, Mozartot, Mária Teréziát tekinthetik meg a 2000 négyzetméteres 3 emeletes kiállításon. Igazán élvezetes kikapcsolódást jelentenek még ezen a helyen az interaktív kulisszák, mint például Albert Einstein-nel lehet intelligencia tesztírásban versenyezni, Johann Straussal vezényelni a Kék Duna keringőt, vagy Hans Krankl focilegenda győzhető le 11-s rúgásban. 

A mai Práter 6 millió négyzetméteren helyezkedik el, rétekkel, erdőkkel tarkítva. Központi részét a Főfasor, a Hauptallee képezi 2500 fával körülvéve. Sétálók, kerékpárosok, görkorcsolyázók, fiákeresek is felbukkannak a sétányon Ma már egy modern élményparknak nevezhető a Práter, ahol 250 féle szórakozási lehetőség kínálkozik. A vidámpark élvezeteiben kifáradt látogatók ellátogathatnak az Eisvogel, vagy a Salamucci vendéglőbe, ahol tipikus bécsi fogások közül válogathatnak, de találhatóak itt közönséges lángosos büfék, bécsi virslis standok, élőzenés, táncos vendéglők és magas színvonalat kielégítő éttermek is.

A_képeket_Gabriele_Diwald_készítette_CC:some_rights_reserved

Práter Árak és Nyitvatartás


A Bécsi Práter nem csupán egy vidámpark , szórakozásra és pihenésre egyaránt alkalmas.

A belépés ingyenes, a látnivalókra egyenként kell jegyet venni.

A jegyárak  1-10 euro között mozognak, az óriáskerékre a belépőjegy 9 euro, gyerekeknek 4 euro.

A bécsi Práter térképeBécs Práter nagyobb térképen való megjelenítése

 
 
info@becs-ausztria.hu