A bécsi karácsonyi vásár

bécsi karácsonyi vásárNovember közepétől egészen karácsonyig csodálatos fényárban úsznak Bécs terei. Már tradícióvá vált a Wiener Adventzauber, azaz a bécsi advendi varázslat elnevezésű vásár. 150 standnál kínálják a legkülönfélébb ajándékokat, díszeket, édességeket, forró puncsokat, italokat. 
A Mária Terézia téren alakítják ki az úgynevezett karácsonyi falut, ahol több mint 60 árus kínálja eredetibbnél eredetibb portékáit, ételeit és frissítőit. A feldíszített épületek és fák romantikus hangulatot kölcsönöznek a délutánoknak, estéknek. 

A belvárosban lévő Freyung téren Altwiener Christkindlmarkt elnevezéssel vált ismertté a vásár, amely már 1772 óta megrendezésre kerül. A kézműves munkák, üvegdíszek, játékok, kerámiák, kosarak, ékszerek, ruhafélék árusítása mellett itt is ínycsiklandozó finomságokat és különféle italokat kínálnak. Mindezekhez a vásár igazi hangulatát a kivilágítás mellé társuló adventi zene és népzene adja, de rendeznek itt bábjátékokat is a kisebbeknek. A vásár november 16-tól december 24-ig 10-től 21.30-ig, pénteken és szombaton 22 óráig, dec.24.-én pedig 17 óráig van nyitva. 

Szinte egybeolvad a mellette lévő Am Hof vásárral, amely hasonló az előbbiekhez, azonban itt csak 20 óráig tart nyitva, hétfőtől csütörtökig pedig 11 órakor kezdődik. Természetesen a Schönbrunni kastély díszudvara sem maradhat ki az ünneplésből, ahol a karácsonyi vásárt később az újévi vásár váltja fel. A sokféle kézzel készített különlegesség mellett, ragyogó karácsonyi díszek, különféle kulturális ajándékok, játékok kaphatók, sőt egy karácsonyi műhelyet is felállítanak ilyenkor. A gyerekek számára rengeteg érdekes programot szerveznek, de természetesen a felnőttekről sem feledkeznek meg, hiszen rendszeresen tartanak karácsonyi koncerteket is. Itt naponta 10-től 21 óráig tart az árusítás, kivéve a karácsonyi napokat, amikor rövidített nyitva tartás van. Az újévi piac 10-től 19 óráig áll az érdeklődők rendelkezésére. 

A Belvedere kastély előtti rész is adventi vásárosoktól zajos. A Karlsplatz karácsonyi vására elsősorban a gyerekeknek szól számos érdekes programjával. Az idén lesz a 20 éves jubileuma az itt tartott vásárnak. A Spittelberg karácsonyi vásár 3 hangulatos utcácskára terjed ki, a Spittelberggasséra, a Schrankgasséra és a Gutenberggasséra. 

belvedere kastély bécs

Ezen kívül kedvükre válogathatnak, vagy csak egyszerűen nézelődhetnek a vásári forgatagban a régi kórháznál lévő karácsonyi faluban és a Riesenradplatzon, azaz az óriáskerék előtti téren. Egészen január 6-ig zajlanak az események, ahol show műsorok, a gyerekek számára élményutazások és különféle élő zenék ragadják magukkal a látogatókat.

A bécsi karácsonyi vásár térképe


bécsi karácsonyi vásár térképe

*


 
 
info@becs-ausztria.hu