Bécsi Állatkert  (Schönbrunni Állatkert)

A Schönbrunni állatkert egész évben nyitva tart, nyilvántartása márciusban 9-től 17.30-ig, áprilistól októberig 9-től 18.30-ig. Felnőtt belépőjegy ára 15 euro, gyermek és fiatalkorú jegy ára (6-tól 19 éves korig) 7 euró, 6 éves korig ingyenes. Kapható kedvezményes családi jegyfüzet, 1 évig érvényes a kiállítástól számítva, amely 4 felnőtt belépőt és 6 gyermek-ifjúsági belépőt tartalmaz. 65 euróba kerül és praktikussága az, hogy a jegyek külön-külön is felhasználhatóak. A madárház 1 órával, a többi állatház fél órával az állatkert zárórája előtt zár be. 

bécsi álltkerÉrdemes tudni, hogy mikor vannak az állatok etetései: 10 órakor az orángutánokat, a bécsi magas szálló galambokat és az afrikai elefántokat, 10.30-kor a sörényes fókát, a galapagosi óriásteknőst (szombatot kivéve), 11 órakor az aranytollú sziklaugró pingvint és a királypingvint, 11.30-kor a majomház állatait, hétfőtől péntekig a korallszirti halakat, vasárnap a dögkeselyűt, 11.45-kor a humboldt pingvint, 13 órakor a törpe vidrát a matakót hétfőtől péntekig, 13.30-kor a tarvarjút és fehérorrú koátit, hétfőnként a piranhát, 14 órakor a jávai lövőhalat, a jaguárt és a szibériai tigrist szerda és szombat kivételével minden nap, 14.30-kor az orángutánt és az óriás pandát, 15 órakor az afrikai elefántot, a gepárdot hétfőn, szerdán és vasárnap,  15.30-kor a sörényes fókát, 16 órakor pedig a koalát etetik. Hétvégenként 10 óra 30 perckor vajköpülést és sajtkészítést lehet megtekinteni. Minden nap 14 óra 15 perckor trópusi zivatar látható az esőerdő házban. 

Az állatok közt barangolva felüdülést és pihenést nyújtanak a különböző frissítőket és kulináris élvezeteket kínáló vendéglátó egységek. A tiroli Haidach-birtok mellett, az állatkert felső részénél lévő fogadóban tiroli specialitások, nyáron különféle grillezett ételek várják a betérő látogatókat. 
Az állatkert központi részén pedig barokk stílusú császári pavilonban lehet végigkóstolni a helyi és egyéb nemzetközi ételeket, miközben gyönyörködhetnek a flamingók, zebrák, gepárdok, pandamacik, zsiráfok, vízilovak és antilopok látványában. 
A modern építészeti stílus is képviselteti magát az Atelier Nonja kávéház épületével, mely az orángutánok mellett helyezkedik el nyitott teraszával, a helyi különlegességek mellett az ázsiai konyhával és egyéb vegetáriánus ételekkel csábítja látogatóit és a kávék mellett széleskörű a teakínálata is. 
Az édességek kedvelőinek a Hietzingi kávézót ajánljuk, ahol sütemények, torták között válogathatnak, mely a hietzingi kijáratnál található. De felfedezhető sörkert, fagylaltozó, falatozó is. 

A környéken panoráma kisvonat közlekedik, az állatkertben 10 és 18 óra között egy szerelvény jár a császári Reggeli pavilon, az Elefántház és a Tiroli udvar közötti szakaszon. 
A menetjegy árak: felnőtteknek 2 euró, gyerekeknek 1 euró. Az állatkert megközelítésének a http://www.zoovienna.at/hu/allatkert-es-latogatok/megkoezelites/ honlapon nézhetnek utána.

A-képeket-bertconcepts-készítette-CC:some-rights-reserved

A bécsi állatkert térképe


bécsi állatkert térképe

Bécs térkép


Bécs Állatkert becs-ausztria.hu nagyobb térképen való megjelenítése

 
 
info@becs-ausztria.hu